Arbitrage

Scheidsrechters Civicum

Iedere senior en A-speler heeft een scheidsrechterskaart.

Een A-speler wordt op zaterdag een paar keer per seizoen als scheidsrechter ingedeeld bij een jeugdteam.

Senioren worden voor de hogere jeugdteams ingedeeld als scheidsrechter op zaterdag. Senioren worden daarnaast ook op zondag ingedeeld.

Check zelf de site en je mailbox wanneer je moet fluiten

Kan je niet, dan moet je zelf een vervanger regelen. Vraag eventueel de hulp van je coach.

No show betekent -> 1 inhaal + 1 extra fluitbeurt

Succes en veel plezier met het fluiten!Scheidsrechterskaart

Als eerstejaars A-speler word je bij Civicum opgeleid tot clubscheidsrechter. In de A-leeftijd moet je je scheidsrechterskaart hebben behaald (verplichting KNHB). Heb je die nog niet, dan ben je niet speelgerechtigd, d.w.z. mag je niet spelen. Zorg ervoor dat je zelf zo snel mogelijk je kaart alsnog haalt.

Fluiten van wedstrijden door A-spelers

Alle A-spelers worden opgesteld om op zaterdag andere jeugdwedstrijden te fluiten. Uitzondering hierop zijn spelers die op zaterdag een ander jeugdteam van Civicum coachen.

Zaterdag of zondag opgesteld worden als scheidsrechter

De scheidsrechterscommissie stelt alle scheidsrechters op. Je ontvangt van hen een mail met datum en tijd van de te fluiten wedstrijd Als je verhinderd bent om te fluiten, moet je zelf een vervanger binnen jouw team regelen. Vraag de hulp van jouw coach als dat problemen oplevert.

Hoe weet je of je moet fluiten?

Check het wedstrijdprogramma op de Civicum website (zeker als je thuis speelt)

Je ontvangt een mail op het mailadres dat in Lisa staat. Je bent zelf verantwoordelijk voor een juist mailadres! Check ook of de mail niet in je spambox is gekomen!

Sancties

Als je niet komt opdagen, is dit enorm vervelend voor het team waar je staat opgesteld. Het leidt tot irritatie en spelbederf. Wij gaan er dan ook vanuit dat dit niet gebeurt. Duidelijk zijn we wel, want bij een 1e no-show geldt: inhalen van je fluitbeurt + 1 extra fluitbeurt.

Begeleiding bij het fluiten

Mocht je extra begeleiding willen bij het fluiten van wedstrijden, dan kan je dit aangeven bij: [email protected]

De scheidsrechterscommissie kan hiermee rekening houden door:

Je op te stellen bij de lagere elftallen

Je op te stellen met een ervaren scheidsrechter

Een individuele begeleider te vragen die met je meeloopt tijdens de wedstrijd

 

Geef je begeleidingswens wel op tijd aan, dus niet als je al opgesteld bent, want dan is het niet meer te regelen. En dan zal je ofwel moeten fluiten ofwel moeten ruilen met iemand anders. Het is ook erg leerzaam om eens met een ervaren scheidsrechter langs de lijn een wedstrijd te bekijken.

Tot slot willen we je veel plezier wensen bij het fluiten van wedstrijden! Bij vragen kan je ons altijd bereiken via: [email protected]